Zimsko kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske<br />Zadar, 25.-27.03.2011.

Zimsko kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske
Zadar, 25.-27.03.2011.

U Zadru, na bazenu na Višnjiku, od 25.-27.03.2011. održalo se Zimsko kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske.

Uz prekrasno proljetno vrijeme, osvojene su ukupno 24 medalje, ostvarene su 3 nove kategorizacije Hrvatskog saveza za skokove u vodu (Sabljić, Ožanić i Peštelić), te napravljene 3 norme za prvenstvo Europe i Mediteranski kup. „Trešnjevka“ u sastavu: Županić, Badel, Borić, Melša, Brezovac, Sabljić, Peštelić, Šantolić, Ožanić, Krvavica, Jakšinić Tara, Jakšinić Tessa, Pavelić, Markulin i Prtenjača) vratila se kući i više nego sretna i zadovoljna…..

Kod najmlađih „Trešnjica“ najuspješnije su bile Anja Ožanić koja je osvojila 2 srebra, i Jana Krvavica koja je bila treća na dasci 3m te prvi puta oko vrata objesila državnu medalju. U kategoriji kadetkinja istaknule su se Karla Sabljić, osvojivši srebro na dasci 1m, 3m i tornju 5m, te je u sinkro paru sa klupskom kolegicom Ledom Peštelić na dasci 3m također osvojila 2.mjesto. Leda je, uz sinkro srebro osvojila i broncu na tornju 5m. Kod kadeta, odličan rezultat ostvario je Juraj Melša okitivši se sa 3 zlata (daska 1m, gdje je ujedno napravio normu za odlazak na Mediteranski kup u Rijeku, zatim na 3m i u sinkro disciplini sa Zadraninom Marićem), te sa srebrom na tornju. Hrvoje Brezovac također je bio sjajan sa osvojene 2 brončane medalje.

Mlađa juniorka Maja Borić zaslužna je za postignute čak 2 norme za Juniorsko prvenstvo Europe (daska 1m i u sinkro paru sa Zadrankom Marcelom Marić), te je doma ponijela 4 medalje: 1 zlato i 3 srebra. Kod najstarijih….juniorka Margita Županić dva se puta penjala na najvišu stepenicu postolja (daska 1m i 3m) dok je na tornju zauzela 2.mj!

Antonija Badel, dva puta se okitila broncom: u sinkro skokovima sa Arijanom Andreić i na dasci 3m…..
 

Sviđa ti se vijest? Podijeli ju sa prijateljima!

  • Tweet
  • Facebook
  • DiggitHSSV ZSSV
LEN FINA