Povijest

Klub je započeo s radom 1996, kao sekcija, pri Zagrebačkom plivačkom klubu – ZPK.


Nakon samo dvije godine rada postiže odlične rezultate, a već nakon tri godine postojanja Balog Petra postaje prva sportašica Kluba koja postiže normu te odlazi na Juniorsko prvenstvo Europe u Aachen, Njemačka. Narednih godina u tome je slijede Kolić Nataša i Sanja Sikirica te David Ranković, Tina Kadoić i Bagović Martina koji nastupaju na još jednom velikom natjecanju, Mediteranski kup u Egiptu.


Ostvareni rezultati na domaćoj sceni te pregršt medalja s međunarodnih natjecanja naslućuju da Sekcija skokova u vodu pri Zagrebačkom plivačkom klubu prelazi te okvire. Ana Kera koja je tada kao pročelnik za vodene sportove radila u pripremi Svjetskih vojnih igara 1999. izabrana je i za glavnog tajnika Sportskog vojnog društva “Petar Zrinski”. Rodila se ideja da sekcija ZPK – postane Klub. Ana Kera odlazi na razgovor s čelnim ljudima ZPK-a te dobija od njih zeleno svjetlo za osamostaljenje, izrađuje Statut i Klub za skokove u vodu “Petar Zrinski” samostalno započinje sa svojim radom.


Nastavljaju se izvrsni rezultati sportaša te Klub postaje NAJBOLJI U HRVATSKOJ.


Kako na bazenu počinje razmišljanje o formiranju Sportskog društva “Trešnjevka”, Klub za skokove u vodu “Petar Zrinski” preuzima ime “kvarta” u kojem trenira i postaje Trešnjevka.


Ma kako se zvao Klub je kontinuirano u vrhu prema postignutim rezultatima, a njihovi sportaši su od 1999. godine pa do danas svake godine proglašavani za sportaša Hrvatskog saveza za skokove u vodu, a postižući zadane norme nastupili su na: europskim i svjetskim prvenstvima, europskim i svjetskim kupovima, mediteranskim kupovima i kvalifikacijama za Olimpijske igre…..


HSSV ZSSV
LEN FINA