JUNIORSKO PRVENSTVO EUROPE, GRAZ- AUSTRIJA, 11.-15.07.2012.

JUNIORSKO PRVENSTVO EUROPE, GRAZ- AUSTRIJA, 11.-15.07.2012.

Od 11.-15.srpnja, usred ljeta ali u “skijaškim” austrijskim uvjetima u Grazu održalo se Juniorsko prvenstvo Europe. U konkurenciji 26 zemalja, 158 natjecatelja i pod teškim vremenskim uvjetima naša dva “Trešnjevčana” JURAJ MELŠA i MAJA BORIĆ ostvarili su izvanredne rezultate.
 
Naš Jurić, kojemu je ovo prvo Europsko prvenstvo sjajnim nastupom na Tornju izborio je ulazak među 12 najboljih u Europi. U super jakoj konkurenciji između Ukrajinaca, Talijana, Rusa i drugih europskih velesila Jurić se izvanredno snašao i pokazao svoju kvalitetu te apsolutno zasluženo zaradio i avionsku kartu za Svjetsko prvenstvo u Australiji početkom listopada. Tako su hrvatski skokovi u vodu napokon nakon dugo godina imali svog predstavnika u finalu discipline Toranj. Uz ovaj vrhunski rezultat, Jurić se još predstavio i u individualnim disciplinama na dasci 1m i 3m gdje je zauzeo 17.mjesto.
 
S obzirom na ozljedu koljena koja se Maji dogodila tijekom natjecateljske sezone, vratila se snažna i spremna za postizanje vrhunskih rezultata, a dokaz je 9.mjesto u sinkro disciplini sa daske 3m u paru sa Marcelom Marić iz Zadra.Takav plasman ali i broj bodova, što je ostvarena norma, Maji su kao i Juriću osigurali odlazak u Australiju na svjetsku smotru. Na dasci 3m Maji je samo 14 bodova nedostajalo do ulaska u finale te je završila kao 21.plasirana.
 
…čestitke…bravo!
 

 

Sviđa ti se vijest? Podijeli ju sa prijateljima!

  • Tweet
  • Facebook
  • DiggitHSSV ZSSV
LEN FINA